2019-10-06 1192 瀏覽
其實好多中環人都知道,如果想食炸雞,jollibee 可能係一個好比KFC更好的選擇。雖然佢冇KFC咁多款炸雞,但係佢一款BASIC就夠殺! 我第一次試左就返唔到轉頭,唔單止熱辣辣,而且非常大件,好香,一咬落去好多汁,肉嫩,唔辣但醃得夠味。但除左炸雞,jollibee其實仲有一樣隱藏菜單食品,就係佢地個蝦汁米粉!!!依樣雖則話佢地個MENU係有嘅,但係好多香港人見到佢個樣麻麻,古古怪怪咁,都好少人嗌過。點知有一次同事極力推介,我先勉強試下,先知道原來一直大家都走左寶!!佢嘅米粉上面係有咸咸地有少少肉碎咁嘅汁,再有幾隻細蝦仁,最重要係附上有一角檸檬。食果陣時就唧D檸檬汁落去,連埋D汁同米粉一齊攪勻哂佢。個味道真係好特別,但又好正,未試過嘅一定要試下!比較可惜嘅就係,佢哋個米粉只係中環總店有得食,其他分店,包括中環其他分店都冇。

15 分鐘 (外賣自取)
  • 蝦汁米粉