前幾日同個friend約咗出嚟hea, 先去咗南豐紗廠The mills逛吓咗一陣,跟住朋友就提議去D2place 逛吓,順便可以過去香工睇吓。因為已經係食晏時候,所以我哋就直接去D2先搵嘢食,順便避開繁忙嘅lunch time😊去到D2, 當然首先check 吓有乜好食啦,上OP睇搵倒呢間food garden ETC, 見到啲評價幾好,就直奔三樓搵佢,上到去四圍望都唔見,最後行咗一個圈見到新開嘅MOS burger條走廊,就行入去先見倒,都有啲隱閉低調😜 因為都差唔多三點了,所以餐廳只有四五檯客,我哋就唔使等位,即刻有得入,坐響靠窗位置。望住個餐牌,正當我哋唔知食乜好,個服務員提我哋仲有lunch set 都可以叫,所以個選擇題即時簡單咗好多😅。 最後我哋選擇了叫一份lunch set 嘅signature pork rack,另外追加三款小食, 個午餐已經跟沙律同一杯冰茶,我就再叫咗個蝶豆花檸檬特飲,最後加多一個甜品,全部開心share, 啱啱好😋☘️Starter - 個跟餐沙律一啲都唔欺場,菜新鮮之餘份量比起一般的算多 ☘️drinks - 蝶豆花檸檬特飲顏色好靚,酸酸的檸檬味

☘️drinks - 蝶豆花檸檬特飲顏色好靚,酸酸的檸檬味配梳打好refresh. 跟餐個冰果茶西柚味係橙色,同個蝶豆花顏色contrast得好靚😜影相勁靚👍

☘️ Main - 主菜個豬鞍扒真係冇得輸,我冇諗過佢係咁juicy , 味道又好,份量仲好大添。切開里面係淡粉色,估計應該係慢煮才可以保持肉汁鮮嫩,推薦必食👍

☘️side order - 三個追加小食份量比正常order小,價錢平啲,對於想試多啲嘢嘅我哋就最好。我最喜歡個松露醬薯條,香脆可口,個芝士焗花椰菜都好味,拉絲芝士望見都流口水🤤 個酥脆單骨雞翼配阿根廷青醬就有少少乾,但味道都ok

☘️dessert - 朱古力心太軟配雪糕,流心朱古力好濃味,我個friend 好鍾意食,不過我因為減緊肥,所以只能試少少😔

今日呢餐真係有驚喜,下次可以再嚟試吓其他😋

午餐前菜沙律
蝶豆花檸檬特飲
黑松露醬薯條
酥脆單骨雞翼配阿根廷青醬
Signature  grilled pork  rack
Signature  grilled pork  rack    豬鞍扒
芝士焗椰菜花
朱古力心太軟配雪糕