當晚市開返大家都Happy Friday時,喺尖沙咀行咗5,6間餐廳,間間晚市都爆full 時,竟然,撞到間仲有一枱位,食物高質嘅居酒屋🏮🫠熱情嘅服務態度和食物質素已吸引我返轉頭食。➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰▪️明太子燒蛋卷明太子份量好多,食落仲有少少辣,蛋卷又厚又滑,食落好惹味▪️炭火串燒拼盤6串有雞肉棒、燒雞翼、秋葵、鵪鶉蛋、雞肝、雞肉。串燒拼盤略嫌失色,唔夠特別。散叫自己想食嘅會好啲▪️鹽燒牛舌夠晒爽口彈牙▪️海膽汁燒蠔海膽汁好濃郁好香,燒蠔仲大大粒▪️三文魚三文魚子燒飯團我孤陋寡聞🙈第一次食呢種外面燒到好脆嘅飯團,食落又幾好食,好似煲仔飯嘅飯焦。▪️雞湯卡邦尼拌烏冬卡邦尼多數都係撈意粉,估唔到撈烏冬都會唔差。又濃又多汁,煙肉都多,而且用嘅唔係頹烏冬,食落好彈牙▪️自家制雞蛋布丁焦糖味好濃,布丁好挺身▪️柚子雪芭非油膩之選,雪芭上有少量柚子皮,食落好清新➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰💓回頭指數: 😋😋😋😋😋/ 5分滿分📍店名: Akoya🧭地址: 尖沙咀寶一勒巷10號3樓#Foodie#HKfood#HongKong#foodblog#Coffee#Coffeeshop#Cafe#HKCafe美食推薦#

➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰

▪️明太子燒蛋卷
明太子份量好多,食落仲有少少辣,
蛋卷又厚又滑,食落好惹味

▪️炭火串燒拼盤6串

▪️鹽燒牛舌
夠晒爽口彈牙

▪️海膽汁燒蠔
海膽汁好濃郁好香,燒蠔仲大大粒

▪️三文魚三文魚子燒飯團

▪️雞湯卡邦尼拌烏冬

▪️自家制雞蛋布丁
焦糖味好濃,布丁好挺身

▪️柚子雪芭
非油膩之選,雪芭上有少量柚子皮,食落好清新

➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
💓回頭指數: 😋😋😋😋😋/ 5分滿分
📍店名: Akoya
🧭地址: 尖沙咀寶一勒巷10號3樓

#Foodie#HKfood#HongKong#foodblog#Coffee#Coffeeshop#Cafe#HKCafe美食推薦#美食日記#美食攝影#香港美食#尖沙咀