深水埗真係有好多高質小店,係幾間賣布料、手作材料嘅鋪頭中間就有一間賣餃子嘅小店首先一入到嚟就見到空間好大,地方闊落,乾淨企理,坐得都幾舒服,而舖頭嘢食就有分豬腳薑系列、雲吞、港式飯麵、滋潤燉湯盅、湯餃同埋煎餃,見到海報寫住豬腳薑醋係招牌就梗係要試吓#豬腳薑配8隻煎餃 (連飲品) $88首先豬腳薑超級足料,啲薑煲到好綿,雞蛋好入味,撈埋啲薑醋一齊食真係好正,而且豬腳上面啲豬皮煲到好煙靭,豬肉又唔會話好硬身,簡直啱啱好而煎餃我就揀咗粟米鮮肉煎餃,啲餃子隻隻都好飽滿,仲要煎到金黃色,咬落去好香脆,配埋薑醋一齊食,真係冇諗過會咁夾,下次再嚟真係要encore 飲品方面就叫咗杯熱豆漿,呢度嘅豆漿係無糖豆漿,所以飲落去唔會淨係得個甜味,而且無糖豆漿更加健康,啱晒我呢啲想減肥嘅人
#豬腳薑配8隻煎餃 (連飲品) $88