2018-09-18 184 瀏覽
男朋友返酒店,所以打風都要返工,佢地前日就被迫要係酒店訓,驚佢地返唔到工。。。。所以星期六收工後同佢食個飯先再返去,佢話好似放監咁🙈係 mk 行左陣見到有間新餐廳,係之前見到大同話好食既餐廳分店,就入去試下。一入去就係撲鼻既酸香味,睇黎 d 人話螺絲粉好正宗都信得過 😏睇完 menu 心大心細,螺絲粉一定要叫啦,佢有胡椒豬肚雞湯麵同卜卜蜆花甲粉絲又無理由唔叫架,最後加多個蛋餃。螺絲粉 $48 真係好食,以我平時唔好酸辣(我好麻辣多d)黎講都會為左佢返黎,好開胃啊食下食下就食哂😂 但我至愛都係卜卜蜆花甲粉絲 $62!辣辣地,蜆同花甲都鮮甜,粉絲爽滑,轉頭就 KO 哂🙈 胡椒豬肚雞 $68 相比之下就失色左 d,個湯底夠味,不過麵身比較硬,可能改其他粉食好好多。雞件斬得比較細同唔夠嫩滑。蛋餃 $18 好出色👍🏻 皮好薄但好香蛋味,少可男友會爭食😏 最後叫多個香酥排骨 $30都好香口,係少 d 肉食咁囉😅 食食下突然發現隔離枱就係話好食既大同!喂有無咁岩啊🤣 佢話食過返尋味,咁我食完都覺得係既。大家仲交換左好多飲食情報😆 下次一齊揾食啦!

螺絲粉 $48

但我至愛都係卜卜蜆花甲粉絲 $62!

辣辣地,蜆同花甲都鮮甜,粉絲爽滑,轉頭就 KO 哂🙈

胡椒豬肚雞 $68

蛋餃 $18 好出色👍🏻

皮好薄但好香蛋味,少可男友會爭食😏

最後叫多個香酥排骨 $30

都好香口,係少 d 肉食咁囉😅

食食下突然發現隔離枱就係話好食既大同!喂有無咁岩啊🤣

佢話食過返尋味,咁我食完都覺得係既。

大家仲交換左好多飲食情報😆 下次一齊揾食啦!
  • 卜卜蜆花甲粉
  • 蛋餃