2024-01-12
主打天婦羅嘅廚師開的店,喺香港好少見,絕對係一個難得嘅美食體驗同場吧檯上可以見到三位日本籍嘅師傅,每個人負責唔同嘅工序餐廳內嘅油煙味幾少。午餐分成兩種價位,輕食價位係$480,奢華價位係$880仲可以追加唔同嘅晚市套餐嚟食,天婦羅食材開頭推介咗佢哋嘅生蠔好肥美又大隻,而且炸得啱啱好天婦羅其實唔止係一道炸嘅菜式,更係一道蒸嘅菜式。油炸後,麵衣緊緊包住食材,起鍋後餘熱會繼續熱到食材,餐廳完全做到呢個效果!😍😍職員上菜嘅時候會介紹同推薦沾取嘅調味鹽,不過你隨意沾取都有可能配搭出唔同嘅驚喜口味,我個人最鍾意松露鹽的味道😍天婦羅蝦頭嘅形狀好好,豎立威武,蝦味濃郁;冬菇一咬開就滲出鮮味濃郁嘅菇汁,炸得好出色;沙椎魚上面放咗條炸魚骨,增添脆口嘅風味,試咗各款鹽,海藻鹽味道都幾夾快速看上去同之前嘅鮮魚天婦羅差唔多,但實際上係星鰻,日本稱為穴子天婦羅,肉質鬆軟無腥味呀🤣主食係北海道柱貝蝦子天婦羅餅,仲有白飯,經典嘅天婦羅主食,入口酥脆有飽足感,肉質彈牙,保留住海鮮嘅甜味。甜品係栗子🌰雪糕!唔會好甜的感覺
同場吧檯上可以見到三位日本籍嘅師傅,每個人負責唔同嘅工序
餐廳內嘅油煙味幾少。
午餐分成兩種價位,輕食價位係$480,奢華價位係$880
甜品係栗子🌰雪糕!
唔會好甜的感覺