2022-10-27 187 瀏覽
一直去開錦田cohee,知道粉嶺開分店真係好開心,附近仲有露天停車場泊車,留意返,最低消費兩小時,去cafe hea下好快過。粉嶺cohee 地方大啲,開揚啲,有落地大玻璃,靠窗位置有兩台塌塌米,有自然光,外面有大樹,加上唔少綠植點綴,環境舒適。天氣好仲可以揀坐露天位置,好有渡假feel 架。咖啡保持水準,係我中意既nutty 口味。green tea latte 見店員耐心用抹茶刷攪拌抹茶粉,牛奶比例剛好,係有少少大人味既甘甜。仲有一款邪惡朱古力特飲係粉嶺店獨有,一上枱個樣好靚,打卡之選,朱古力沙冰入面有脆米同朱古力粒,濃得黎又有層次。粉嶺cohee除左有我最中意既小龍蝦沙律牛油果酸種包配沙律,仲有all day breakfast 同意粉。今日叫左煙三文魚all day breakfast,煙三文魚有兩大片,口感厚實唔過鹹,另外有牛油果,炒蛋,炒菇配酸種包食,無味精雞肉腸坊間少見,加埋沙律菜,整份all day breakfast 飽而不膩,配搭均衡。另外叫左個明太子小龍蝦意粉,即叫即煮夠熱,份量適中,意粉唔會過淋,明太子醬汁掛身,濃而不膩,有唔少配料,小龍蝦,番茄仔,三文魚籽,係

粉嶺cohee除左有我最中意既小龍蝦沙律牛油果酸種包配沙律,仲有all day breakfast 同意粉。今日叫左煙三文魚all day breakfast,煙三文魚有兩大片,口感厚實唔過鹹,另外有牛油果,炒蛋,炒菇配酸種包食,無味精雞肉腸坊間少見,加埋沙律菜,整份all day breakfast 飽而不膩,配搭均衡。另外叫左個明太子小龍蝦意粉,即叫即煮夠熱,份量適中,意粉唔會過淋,明太子醬汁掛身,濃而不膩,有唔少配料,小龍蝦,番茄仔,三文魚籽,係cafe 食到咁豐富既熱食,係粉嶺cohee 既驚喜。