2009-12-08
我見到咁多食家都話唔好食, 今日我就黎試一次我見間鋪lunch time都幾多人, 都應該唔會差得去邊當我地o係出面睇下個menu果陣, 有個已經企係你隔離睇下你要唔要入去食企我大概一呎左右既位置, 睇都睇得唔安樂, 又想同男朋友商量下架麻入到去之後就編左我地坐個門口位, d waiter出出入入, 呢個位真係好滋擾之後我地睇多陣個menu, 叫左d野食喇饅魚定食 銀雪魚定食 三文魚刺身饅魚定食佢一黎就黎晒所有野食, 包括前菜, 主菜, 甜品已經覺得佢好唔衛生, 甜品點可以拎出黎俾客人先呢?講返前菜先, 天婦羅, 炸到好油..記得有茄子, 但食落冇味仲有一碟係唔咩黎食, 一拎到黎就覺得佢係罐頭既五香肉丁食落都唔知咩黎咁.到主菜喇, 我叫果個係饅魚飯, 食落都ok, 不過食食下就覺得佢苦苦地跟住我再反轉條饅魚睇下後面, 原來後面係俾佢整到lung左最後食既甜品, 係o者喱, 佢地唔會問你落唔落奶, 有d人唔鐘意+奶但佢就會幫你+埋, 仲要係同主菜一齊上, 好唔掂太林啦, 一不就散, 食左兩啖就冇食喇銀雪魚定食其實果d前菜, 甜品, 都係同上面一樣只係個主菜唔同左姐, 我男朋友就叫左個銀雪
我見間鋪lunch time都幾多人, 都應該唔會差得去邊
之後我地睇多陣個menu, 叫左d野食喇
饅魚定食 銀雪魚定食 三文魚刺身
饅魚定食
佢一黎就黎晒所有野食, 包括前菜, 主菜, 甜品
已經覺得佢好唔衛生, 甜品點可以拎出黎俾客人先呢?
仲有一碟係唔咩黎食, 一拎到黎就覺得佢係罐頭既五香肉丁
食落都唔知咩黎咁.
跟住我再反轉條饅魚睇下後面, 原來後面係俾佢整到lung左
但佢就會幫你+埋, 仲要係同主菜一齊上, 好唔掂
太林啦, 一不就散, 食左兩啖就冇食喇
銀雪魚定食
其實果d前菜, 甜品, 都係同上面一樣
只係個主菜唔同左姐, 我男朋友就叫左個銀雪魚定食
只係講條魚喇, 其實都係冇咩野既, 仲食得落
不過呢度都唔會及真係既日本料理好
差在佢d飯係凍左
三文魚刺身
呢碟係叫定食可以平d $18 三片三文魚刺身
呢碟係第一樣野上既菜
我男朋友食左一片之後就覺得好難食
d味怪怪地, 同埋好硬, 好唔新鮮
我男朋友叫我試下係咪真係咁難食, 定係佢既問題
我見佢咁既樣, 仲要拎杯茶浪浪口, 我就夾開半片試下
第一啖就覺得佢陣味怪怪地, 吐左佢出黎又唔係, 就唯有拿拿聲食左佢
再用茶浪浪口..
檸檬茶
後最有杯野飲送既, 好奇怪係送呢d茶
真係同正宗既日本料理好唔同, 竟然有檸檬茶既出現
以後我都唔會再去呢一間, 佢開在個環境好
就算d人話唔好食, 唔再黎呢度, 佢都會再有新客
話晒呢度環境好, 同埋呢一個既大商場
呢一間野開係度真係呃人之餘仲有得賺