2023-07-31 3059 瀏覽
今日同老公特登去咗沙田圍城商場搵食。用餐時間90分鐘、上菜比較快,但串燒可能漏單,要等比較耐。裝修簡潔、坐得比較舒服,香港特色喇⋯⋯坐位與坐位都係唔多空間。食物方面有2樣值得推介:煙燻九州雞火腿,一打開餐蓋就聞到一陣煙燻味,薄片雞肉配紅花椒,𡁻落去有彈性有煙燻味,味道唔錯,啱鍾意試新嘢嘅我哋。鰻魚石鍋飯,份量適中、但係不得不讚鰻魚好肥美、而且又有彈性,唔同一般超市買返屋企淋擗擗(pat pat)無咬口果隻。另外串燒方面,如果燒山芋可以再加埋牛油就更加好喇,之前去日本食都會加粒牛油,鹽燒雞皮可以唔使點,因為比較乾、又冇鹹味都算脆卜卜,不過食唔到有咩特別,差啲想問吓有冇七味粉或者山椒粉。佢哋仲有其他不同串燒選擇如雞冠、雞pat pat等等..其如試過食物如tempura就中規中矩,唔算好出色不過亦唔會失望。餐廳服務尚可,有足夠人手做嘢,侍應主動幫客人加茶同收走食物碟。
今日同老公特登去咗沙田圍城商場搵食。
食物方面有2樣值得推介:
佢哋仲有其他不同串燒選擇如雞冠、雞pat pat等等..