2023-01-05 28 瀏覽
今日出咗尖沙咀行街,之後同朋友去左K11間藝術Cafe打卡餐廳有好多油畫、公仔擺設、仲有嘢賣,環境充滿藝術感我哋預祝聖誕所以食好啲,叫咗日本和牛西冷同埋波士頓龍蝦,我至愛餐湯有南瓜湯配蒜蓉包,個湯味道好濃郁龍蝦睇落份量唔多,不過幾新鮮肉質彈牙,仲有薯仔配搭和牛叫咗七成熟,唔會太生,肉質鮮嫩,不過可能放耐左就dd 韌,配菜仲有南瓜叫咗個小食炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬,仲有炸蝦,炸得香口鬆脆,唔錯嘢飲我哋就加咗$48可以叫藝術打印朱古力或者咖啡,我見隔籬枱印左好得意,可以自己揀鍾意嘅相或者圖案/emoji,send俾餐廳就可以印出嚟,超可愛,啱晒打卡可愛到唔捨得飲,個朱古力味道都唔錯另外叫左洋甘菊柚子茶同埋Green tea latte當然唔少得甜品啦, 有Tiramisu,好濃嘅咖啡味配埋個餅同cream, 幾滑溜唔會太甜梳乎厘pancake配朱古力雪糕都幾鬆軟,配蜜糖味道岩岩好
今日出咗尖沙咀行街,之後同朋友去左K11間藝術Cafe打卡
餐廳有好多油畫、公仔擺設、仲有嘢賣,環境充滿藝術感
餐湯有南瓜湯配蒜蓉包,個湯味道好濃郁
龍蝦睇落份量唔多,不過幾新鮮肉質彈牙,仲有薯仔配搭

可愛到唔捨得飲,個朱古力味道都唔錯
另外叫左洋甘菊柚子茶同埋Green tea latte
梳乎厘pancake配朱古力雪糕都幾鬆軟,配蜜糖味道岩岩好
  • 藝術打印咖啡
  • Tiramisu