夏天天氣熱,媽咪懶得煮飯,所以決定一家人出去食放題,但又唔想特登搭車出九龍區食,都係留返元朗食算!老實講係元朗食放題的地方唔算多,媽咪的朋友就話雋太幾好就試一試!平日5:45pm個場只有幾檯人,座位夠闊落唔使逼。點餐紙分咗好多張,而加$38升級,就會有得任食生蠔!趁野食未到就先拎飲品,係雪櫃自取就得,選擇都幾多,汽水、茶、果汁飲品等都有。不過荔枝玉露入面有椰果,但就冇粗飲管提供,飲到啜著咗⋯⋯生蠔每次每人最多叫3隻,size都中等,唔會好細隻,食落都幾爽口,但冇乜海水咸味,對得住個價錢就是了。而呢度特別的地方係有韓式蒸多層活海鮮(4人以上先會有),頂層有扇貝、三文魚,第二層有蝦及蜆。第一次食這類型的海鮮鍋,即使不加任何調味料,都非常鮮味呢!也很少放題會有得食海鮮鍋,夠特別,比大家有多一個選擇!而刺生的選擇都幾多,質素都幾好,三文魚、甜蝦、象拔、榮螺,唔覺有雪味,而數量都會比足!至於炸物同熟食都不錯,夠熱、唔會覺得好油膩,尤其是紫心香芋丸,甜甜地、香芋味濃,真係忍唔住食多兩粒!牛油煎帆立貝同蒜片牛柳粒調得幾入味,但牛柳粒就煮得韌咗少少喇。最後甜品一人一杯movenpick! 另外雪櫃仲有
平日5:45pm個場只有幾檯人,座位夠闊落唔使逼。
點餐紙分咗好多張,而加$38升級,就會有得任食生蠔!
最後甜品一人一杯movenpick! 另外雪櫃仲有果凍食,但實在太飽已經食唔落喇!

價錢方面呢,我覺得都幾抵食,$178一位,計埋加一都$200有找!就算升級任食生蠔$38位,連埋加一先$237.6~ 食物質素OK,職員態度不錯,上菜快也沒有漏單情況,唯獨餐廳冷氣唔係好夠,坐角落位有點悶熱。
2016-07-12
5 分鐘 (堂食)