2019-09-06
龍門居多好野食就應該住附近嘅街坊都一定知,但我吾係住附近都知就知佢有幾多好野食啦今日約左個住附近嘅朋友仔去依間個名我連打字都出吾到嘅3隻🐂🐂🐂嘅食牛肉專門店食晚飯。朋友話食過覺得吾錯,知我係食肉獸所以想帶我試下好啦,我發現post相個度出左少少問題,咁我雖有放晒係後面啦…我地叫左2個主餐先啦火山牛丼:珍珠飯外層有慢煮左嘅牛肉片包住,飯入面仲有一啲日本嘅調味肉鬆。飯頂有一隻溫泉蛋,食嘅時候可以切開佢,做成流心溶岩嘅效果伴碟仲有好多蟹子,擺設用心悅目味道方面,慢煮牛肉食到全熟而keep住軟身嘅牛肉質感,不錯,而且牛味濃,飯方面有調味粉及半熟蛋漿一齊食,好味道。另一主餐:松露牛扒定食切塊牛肉,上面有蒜片同黑松露醬,牛肉有2個醬可以點尼食,本身冇乜調味,松露醬好香,送飯不錯,另加左28蚊,配菜升級有龍蝦沙拉,幾好味,食到有蝦肉。個set 加28蚊就升級成有面豉湯同甜品我地另外仲叫左個帶子:4x幾蚊以為有2舊,點知得一舊,味道還可以仲有明太子手羽2隻:依個好味,咬落去明太子卜卜聲爆開,幾得意,雞翅調味岩岩好店內面積好細,店主用盡每個空間,仲有飲水自助區添,雖然迫迫地,但入面嘅裝修設計都幾靚店員都
朋友話食過覺得吾錯,知我係食肉獸所以想帶我試下
我地叫左2個主餐先啦
火山牛丼:
飯頂有一隻溫泉蛋,食嘅時候可以切開佢,做成流心溶岩嘅效果
伴碟仲有好多蟹子,擺設用心悅目
另一主餐:松露牛扒定食
店員都好有禮貌