餐廳: 誠記
資訊:

2019-08-04 885 瀏覽
作為hku一份子。點可能唔識誠記呢間野。雖然!雖然!雖然(要講三次) 我只係食公仔麵,不過一d都唔可以睇小呢間野首推!: 鮮牛油多. 焗底既麵包之間夾住個鮮牛油。一咬落去!嘩。簡直係不得了,合口即溶既牛油!正。不過呢。。基於小弟真係好怕肥,最多都係兩個人share個多士😰😰 小弟年齡已經不同以前,以前可以大淡大淡食。宜家都好擔心會肥因爲身層代謝慢左好多😢😢😢佢既飲品只可以單點。凍飲差唔多廿蚊一杯。就算我宜家出左黎做野都覺得唔平(可以係我窮)不過佢杯飲品好大杯。有成差品多出面茶記三四倍既份量。我都係間唔時會叫(凍0茶超小甜🤣)講到公仔麵我呢幾年間食過幾廿次每次都一定係叫沙爹公仔麵佢麵既質素都keep得住,只係有一次煮得過龍個麵林左😞其餘硬度岩岩好(本人鍾意食硬身公仔麵)d麵吸晒沙爹湯味。超好食,好濃沙爹至於餸個方便:有炸魚,炸雞排,炒蛋雞絲,牛等等可選擇我多數都係叫雞排/炸魚 雞絲 炸蛋麵炸物就一定係即叫即炸,所以好熱辣辣好脆,雞絲好軟滑唔會overcook
作為hku一份子。點可能唔識誠記呢間野。
講到公仔麵
其餘硬度岩岩好(本人鍾意食硬身公仔麵)
d麵吸晒沙爹湯味。超好食,好濃沙爹
至於餸個方便:有炸魚,炸雞排,炒蛋雞絲,牛等等可選擇
我多數都係叫雞排/炸魚 雞絲 炸蛋麵