2018-04-02
嚐糖都開左有一排,成日經過覺得佢幾得意,但未食過,今次終於有機會食。嗰晚等左都有15分鐘左右,人好多。佢裏面嘅裝修好附合主題,餐牌係用習字簿,枱櫈係真課室嘅枱櫈,連野食嘅名都係用學校做主題改嘅。因為我勁中意食芋圓啦,所以就試左佢呢度嘅九份芋圓王($42)。賣相一般般,份量ok,雖然芋圓偏少,唔夠10粒,仲要係細個種,食落都麻麻地,因為唔夠煙韌,可能煮得唔夠耐,男朋友表示有d粉,唔太掂。全碗野得紅豆可以接受。總括黎講,雖然好欣賞佢地悉心嘅布置,但食物質素真係差d,呢樣真係主題幾有心都補救唔到,衰d講與其放咁多心思去裝飾,不如花多少少時間改善食物質素。價錢上四字頭一碗貴左d,外面一般廿幾三十幾左右一碗,而且質素below average,所以真係唔太抵。