NeNe Chicken新開左一排,唔知點解聽到都係話唔好食,最終忍唔住親自試一試!雖然好多人話唔好食,但門口排隊既人真係唔少,我地等8位大概等左半個幾鐘。。。我地叫左一個韓式家常菜套餐,另外叫左一份雙拼炸雞,明太子雞蛋卷,濟州海鮮炒粉絲,明洞小食派對,芝士蛋伴烤牛肉炒飯,最終係食唔哂要打包(咪做大晒鬼丫嘛)韓式家常菜之磨菇烤牛肉鍋連同人參雞湯、炸雞4件、泡菜同白飯2碗,L size再送沙律,$418都真係幾抵,呢個餐宵夜時段有85折就更抵(不過記住check單,因為埋單會俾漏85折)牛肉鍋好大鍋,牛肉用汁水煮到好香甜,但係有人歡喜有人愁,唔係個個都岩食。人參雞湯隻雞肚內有米,即係都係飽肚野,但我地只係飲湯,因為太飽啦!泡菜最終係上漏既,不過都費時追啦!!雙拼炸雞揀左初雪炸雞(即芝士)同香蒜炸雞伴薯條,初雪炸雞除左芝士味仲香香甜甜,好好味香蒜炸雞亦十分香脆雞肉好嫩滑,同埋熱辣辣新鮮炸起飲品叫左兩杯,都幾好味,以為得個樣又唔係喎!呢個中左伏,D蛋癡晒底,個飯又唔好食呢個先係終極伏,上台賣相已經唔掂,除左一隻有殻蝦仔,其他都係迷你蝦仁,青口殻散到成碟都係,一路食一路咬到殻另外蛋卷同小食派對

(咪做大晒鬼丫嘛)

香蒜炸雞亦十分香脆

雞肉好嫩滑,同埋熱辣辣新鮮炸起

飲品叫左兩杯,都幾好味,以為得個樣又唔係喎!

呢個中左伏,D蛋癡晒底,個飯又唔好食

另外蛋卷同小食派對都係不推薦系列之中,唔試都得

2019-02-14
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
情人節