都有好一段時間無去CIAK,CIAK有兩間店舖,分別係太古城All Day Italian & 中環 In the Kitchen, All Day Italian 2017-2021曾經係米芝蓮必比登推介,質素一值都不容置疑,今次就揀左太古城店舖用餐餐前麵包見到麵包入面既氣孔就知發酵得好靚,食落外脆內軟,蘸黑醋同橄欖油真係無得輸Grilled Bone-in Pork Chop炭燒加拿大穀飼豬扒perfectly grilled, 肉質好嫩呈微微粉紅色,個炭燒味真係好香,puree 味道清甜,配呢個炭香味一流豬扒就岩晒M5 Wagyu Sirloin Steak 炭燒澳洲M5和牛西冷扒,叫了medium以厚切呈上,medium 既熟度拿捏得好好,不過我就覺得個厚度太厚了,如果再切一半上碟就更加好了,視角上感覺會無咁飽😆EstivaCIAK pizza 一向都相當出色,使用以36小時天然新鮮酵母發酵,天然新鮮麵團先能做出脆邊又鬆軟既pizza 餅底,加上意式風乾火腿、火箭菜、車厘茄 & 芝士,更顯意式風味環境幽暗得黎又可以清楚睇到枱面既食物,梳化位更加坐得好舒服,整餐既氣氛同食物質素都

M5 Wagyu Sirloin Steak

Estiva

環境幽暗得黎又可以清楚睇到枱面既食物,梳化位更加坐得好舒服,整餐既氣氛同食物質素都唔錯,依舊能保持水準👍🏼