2017-06-26 3214 瀏覽
星期六下午冇野做又同男朋友去元朗酒泉食LUNCH酒泉一向係我心目中有好高分, 因為抵食夾大件星期六日好多時去到一點都爆晒, 所以今次我地就選擇左係12:30去食每次去食佢既SET LUNCH都有D唔同, 所以次次去都有期待既心情今次既MENU:芝麻蟹柳冷烏冬+精選壽司兩件個凍烏東幾好食, 烏東幾彈牙, 而且幾多蟹子, 其他配菜都幾多, 食落去都幾好口感, 唯有小問題係太多汁, 令食到最後果幾啖太喊, 但整體都唔錯, 而熟蝦壽司都算幾大隻, 飯仲有少少微温, 壽司黎講我最鐘意D種温度鰻魚定食:前菜個前菜太咸了, 食一啖要即刻放落, 大佬, 驚腎衰竭呀, D個係食左咁多次酒泉最唔好食既前菜沙律D個反而唔且唔夠汁, 但菜都尚算新鮮, 扲D凍烏東既汁夾住去食仲好味鰻魚定食鰻魚好乾, 完全冇肉汁, 佢似係想掩飾條鰻魚本身差, 就放左好多汁落去, 令條鰻魚好咸, 男朋友話寧願食白飯都好過條鰻魚, 好失望...特價壽司比之前食細粒左好多, 上台已經有D失望, 再望一望D螺肉, 黑黑地色既, 係D超市臨收工大特價先會出現既色, 食落果次差左, 榮螺片就保持到正常水平總結今次差左好多, 但D個價錢黎講都
星期六下午冇野做又同男朋友去元朗酒泉食LUNCH

酒泉一向係我心目中有好高分
, 因為抵食夾大件

今次既MENU:

芝麻蟹柳冷烏冬+精選壽司兩件

鰻魚定食:
前菜

個前菜太咸了
, 食一啖要即刻放落, 大佬, 驚腎衰竭呀
, D個係食左咁多次酒泉最唔好食既前菜

沙律

鰻魚定食
鰻魚好乾
, 完全冇肉汁
, 佢似係想掩飾條鰻魚本身差, 就放左好多汁落去

特價壽司

總結今次差左好多
, 但D個價錢黎講都算抵食既, 希望下次食果陣會進步返去正常水平啦
題外話/補充資料: 衛生差左, 豉汁碟未洗乾淨就放上枱比客用, 個碟又係黑色, 唔小心D睇真係用左, 發現左有D反胃, 扣分!
2017-06-24
  • 凍烏東