2019-08-15 57 瀏覽
早上1130行過門前掛著5隻雞的泰角海南雞,被距地吸引左入去。餐廳一早已有人等緊外賣,店主仲要處理埋food panda 的order. 好忙,我睇完餐牌,時間剛剛好到距忙完。--叫左個辣炒肉碎飯,店主即提醒我,其實可以叫雙拼,我即刻蹬大隻眼, 正wo,一次可以滿足我兩個願望🤣咁就雙併左辣炒肉碎和海南雞飯。$65 好平賣相好靚😍肉碎味道好好,一起炒的蔬菜也十分新鮮,有一兩個細辣椒仔,啖啖惹味。-海南雞賣相已經好吸引,食落仲又香又滑,距地個油飯好好食,唔會太油,適合香港人口味。醬油方面,佢哋有一個自製的水門雞醬和黑醬油,水門雞醬我尤其鍾意,酸酸甜甜辣辣👍🏼👍🏼👍🏼--飲品我叫左泰式檸茶,呢間餐廳我見有泰國人係度,整出來的檸茶是正宗泰式那種,所以有少少偏酸,但本人熱愛酸野,所以冇問題,不過店主好好人,主動問我會唔會太酸,如果係距可以幫我加甜溝到冇咁酸。--總結,餐廳乾淨企理,食物質素中上👍🏼性價比高。聽店主說,海南雞和蝦餅是本店招牌,我今次冇食到蝦餅,下次會再幫襯,順便試埋其他菜式。

咁就雙併左辣炒肉碎和海南雞飯。
$65 好平
賣相好靚😍

總結,餐廳乾淨企理,食物質素中上👍🏼性價比高。