2016-10-07 2081 瀏覽
韓風正吹,一套步步驚心"麗"車媽媽更見韓風威力,這天不畏韓風吹襲到獅子樓嘆{Laneige雙色絕配主題下午茶}$508/兩位,$270/位。惠顧下午茶每兩位還可免費換領總值$365Laneige護膚彩妝套裝一份( 十月至十二月輪流驚喜奉上)。來看看這個雙色絕配下午茶有什麼韓式美食先,第一層有趣怪嘅組合{明蝦密瓜奶凍},{芒果雪糕馬卡龍},配合雙色主題的{菠蘿蔓越莓紙杯蛋糕},{草莓慕絲伴糖漬櫻桃},仲有充滿韓式風味的{鴛鴦炸雞}有柚子,同埋泡菜味。接著中層賣相極盡品牌形象的BB cushion{海鹽焦糖慕斯蛋糕},一見到呢個{紅桑子白朱古力慕絲}就諗起宋慧喬搽的雙色唇膏,仲有{提子鬆餅}同埋賣相可愛到不得了的{柚子撻},幾款味道亦都香甜味美,唔只得個樣靚㗎!到最底層的鹹點給我最深印象就係呢個煙韌好吃嘅{韓式炸麻糬伴柏爾馬火腿},跟住係濕潤好吃的{芝士紫菜蛋捲拌
,跟住係濕潤好吃的{芝士紫菜蛋捲拌泡菜},{韓式醬泡菜蟹肉撻}及{香煎花椒帶子拌韓式飯糰},幾款都好啱我口味呀*^O^*
而這個下午茶亦包含兩杯秋冬特飲喔!
左{Darling Darling}由菠蘿汁,紅桑子果蓉混合香草糖水製成,果香滿滿十分好喝,右{Juice Pop}就用柚子蜜及茉莉花茶混合而成,還加入少許香茅的味道好吸引呢!
2016-09-29
下午茶