2023-03-15 750 瀏覽
話說成日經過依間小店,見到佢係外賣小店,但係拎米芝蓮,就好想試難得係外賣平台見到佢就叫嚟試下做咗少少功課話最出名嘅隻雞,梗係要叫雞飯,另外見到佢都食評都話份量唔夠偏小嘅關係,所以我哋都叫咗個意粉同埋兩個布甸估唔到外賣送到你成個飯同意粉都超級熱辣辣,同埋分量都冇我想像中咁細,非常之足夠添,我估佢有聽取客戶嘅意見,修改咗份量完全係出面餐廳嘅份量,男人來講都會足夠值得一讚嘅係佢嘅雞,非常之滑,有啲似好食版嘅海南雞飯,但係有骨嘅,蕃茄都非常之爽甜新鮮,總括嚟講呢個雞飯係非常值得推薦,如果係本地雞加上依個價錢嘅話,黃薑飯就係淡淡嘅黃薑味唔會搶咗雞嘅味道啊總括嚟講,如果60幾蚊有依個質素嘅雞飯,我都好建議再回購另外蕃茄意粉蕃茄同牛肉粒嘅份量都非常多,洋蔥都好多,意粉煙韌度剛剛好,中規中矩,下次可以叫其他味道雞翼都醃得非常夠味,雖然得三隻,但係都幾好食估唔到依間小店,用嚟擺嘢食嘅餐具同埋器皿都非常之靚,布甸竟然係用玻璃樽,可以循環再用,Earl grey 個人認為可以茶味再濃d,不過兩個布甸都唔甜,而另外一個呢蛋味比較濃郁都幾特別總括嚟講,我下次應該會再叫個雞飯配搭另外嘅意粉,小店嚟講仲靚嘅食材,依

難得係外賣平台見到佢就叫嚟試下

完全係出面餐廳嘅份量,男人來講都會足夠

總括嚟講,如果60幾蚊有依個質素嘅雞飯,我都好建議再回購

雞翼都醃得非常夠味,雖然得三隻,但係都幾好食

總括嚟講,我下次應該會再叫個雞飯配搭另外嘅意粉,小店嚟講仲靚嘅食材,依個價錢其實真係唔貴,要支持下
  • 濃湯浸自家農場雞飯