2022-10-29
來到10月尾 又係約班frd 聚下收工見到旺角呢間人氣酒吧一於飲杯雞尾酒 傾下計仲好心機佈置 充滿節日氣氛 😈 餐廳位於火車橋邊 麥花臣隔離座位都算多 有吧枱 有室內有戶外除了各樣香港和台灣的手工啤也有多款自家設計雞尾酒cocktail起初以為只是酒吧飲酒原來餐牌的食物種類 咩都有扒類 意粉 pizza 佐酒小食等等 //雞尾酒R LYCHEE $85//其中一款自家製雞尾酒,用上cassis(帶莓果香),荔枝和提子,飲落水果味較清新,甜度合適,明顯的荔枝口感,冰涼爽快。 //雞尾酒BALL AND LAW $85//另一杯自家製的以vodka為主,配上菠蘿汁,口感較簡單,卻更易入口,菠蘿味給人舒服而一飲再飲的感覺。 //大烤菇芝士牛肉漢堡配薯圈 $119//漢堡的份量比想像中多,用料充足而且擺設美觀,牛肉肉質夠嫩唔鞋,加上生菜蕃茄,醬汁痕芝士和蜜糖芥末,而大烤菇口感清新,反而令整體平衡,唔會太膩,薯圈同樣是驚喜,炸得十分香脆滋味。 //墨西哥栗米片配自家製三色醬 $85//共有3款醬汁配栗米片,最喜愛牛油果醬,滑口又唔肥膩,而另一款蕃茄莎莎帶酸感,有粒粒蕃茄肉,最後有酸忌廉。幾款醬汁
收工見到旺角呢間人氣酒吧
//雞尾酒R LYCHEE $85//
//雞尾酒BALL AND LAW $85//
//大烤菇芝士牛肉漢堡配薯圈 $119//
//墨西哥栗米片配自家製三色醬 $85//
共有3款醬汁配栗米片,最喜愛牛油果醬,滑口又唔肥膩,而另一款蕃茄莎莎帶酸感,有粒粒蕃茄肉,最後有酸忌廉。幾款醬汁的最佳食法是混埋一起吃,口感豐富又帶墨西哥風情,送酒飲最正。
//經典烤焗香辣雞中翼 $57//
雞中翼用高溫烤焗過,比時的煎香更惹味香口,而味道帶微辣又唔會太鹹,夠晒入味,必食之一。