2019-05-18 96 瀏覽
華香雞呢個名聽得多,但就未食過,呢日一家人就去拜訪下佢,試吓佢啲華香雞係咪真係咁好食。華香雞係工廠大廈一樓,地點唔難搵,想到去都有好多台食客食緊,見到佢哋多數都會叫華香雞。一場黎到當然要試吓,一碟例牌份量唔算好多,雞偏瘦,小肥膏,但係味道係好好味,因為佢除咗有雞味,仲有好香好強勁嘅煙熏味,而且雞肉都好呀,我覺得以雞來講,佢真係算係香港數一數二好味嘅。另外我哋都叫咗其他餸,好似有避風塘大蝦,呢碟嘅份量好大,都有10隻八隻,而且隻隻蝦都係大嘅,食完都覺得好飽,而且佢啲避風塘炒得好入味,蝦又有炸過,所以好惹味。仲有整咗個豪仔蒸蛋,其實味道真係唔錯,但可惜有幾隻蠔仔有少少沙,咁就扣左少少分,但總結呢個餐都係幾抵食又唔錯嘅一餐。

2019-04-18