2017-03-28 103 瀏覽
係餐廳門口見到有雞煲放題,百零蚊一個人都算抵,而且有好多唔同口味既雞煲可供選擇,食完仲有得打邊爐,唔錯。因為朋友怕食辣,我地個雞煲就點農家葱香雞煲,因為二人所以係半隻雞份量,大約五分鐘就上枱啦,比較細的雞件已經熟了,大的留在煲裡再煮一會,雞口感好滑嫩,入口有濃濃葱味,明顯是醃了一段時間所以咁入味,煲裡還仲有大量配菜,例如薯仔,洋葱,芫茜等等,味道夠濃又夠香。食完雞煲,就可以淋上上湯打邊爐,既不浪費雞煲裡的精華,又可以烚下烚下,好滿足,餐廳設有order 紙, 只要click好想要的火鍋料就交給職員,火鍋料的選擇都頗多的,有肉類,丸類,冷盆,蔬菜及無限量供應的飲品。而order 紙最底有額外付費的食物,大家都想食多D唔同種類食物,而且留意到價錢亦十分大眾化,於是額外點了例牌手切肥牛,廣島生蠔同北海道帶子,肥牛送埋黎時見到牛肉同脂肪相間,肉色好均勻,放入熱湯約8成熟,好濃郁牛香牛脂味,而廣島蠔又大隻又飽滿,我地都唔敢煮太耐怕縮水,食落口好鮮甜好肥美,而帶子一樣十分肥厚,同樣不用烚太耐,好短時間就可以,食到帶子天然鮮味。其他火鍋尚有美國肥牛,鯇魚腩,貢丸,蜂巢豆腐,准山,娃娃菜同金針茹等等,

其他火鍋尚有美國肥牛,鯇魚腩,貢丸,蜂巢豆腐,准山,娃娃菜同金針茹等等,因雞煲食完已有幾分飽意,加上額外點了其他配料,為左唔浪費食物,我地都唔夠點太多,好快就上齊,所有火鍋料都好新鮮,份量亦十分適中,到於涼拌我點了涼拌木耳,好爽口好開胃!

另外要注意,下單時不能點太多,每次只可點12款或以下,加上餐桌位置有限,點太多會好逼,建議分幾次點會較好。