2022-12-09
一向鍾意食雞煲同邊爐,朋友吹雞想試邊間通常都奉陪,話說佢話聽日講呢間店想試,咁我冇特別search, 反正佢叫到我點都隨行的。職員話當日怕好full 叫我地準時到,我地早到左5分鐘,咁佢話叫留地坐出去等等。 後來職員話安排好可以入了。一去到通常即刻睇下個菜牌,職員話叫我地「不」左個醬料先,咁我地就一路睇一路「不」。先講下個菜牌,列出除咗重慶辣雞煲外、仲有滋補花膠瑤柱雞、潮式胡椒豬肚雞、養顏海底椰子雞,因為我哋都鍾意食雞煲,所以就叫重慶辣雞煲(小辣)一隻,我哋係叫一隻,但係最後佢嚟咗半隻。而另外可以加$68 ,叫咗一份牛氣沖天,佢就將呢一份牛氣沖天加埋落雞煲一齊上俾我哋,主要係牛腩牛筋牛舌金錢肚。鬼馬墨魚脆:炸到乾身,上面有薄薄的墨魚滑。手打四寶丸:都係傳統嘅丸,蝦丸,墨魚丸,牛丸,豬肉丸。鴨血:佢寫住推介,我哋叫咗半份。翡翠豆苗:打邊爐我一向鍾意食翡翠苗,感覺幾好。另外,醬料茶介會收$16 ,有生蒜熟蒜,蔥花,指天椒,豉油
鬼馬墨魚脆:炸到乾身,上面有薄薄的墨魚滑。
手打四寶丸:都係傳統嘅丸,蝦丸,墨魚丸,牛丸,豬肉丸。
鴨血:佢寫住推介,我哋叫咗半份。
翡翠豆苗:打邊爐我一向鍾意食翡翠苗,感覺幾好。
另外,醬料茶介會收$16 ,有生蒜熟蒜,蔥花,指天椒,豉油