石門京瑞廣場開咗好多小店,食拉麵嘅餐廳真係少,呢間Food Lab有雞白湯拉麵好吸引,今次就試吓呢間拉麵店。.Menu除了有拉麵、撈麵、涼麵,還有滑蛋飯及咖哩飯,加$18就可以轉套餐,包一份小食/甜品及飲品。.我哋叫了雞白湯拉麵,小食就揀了油揚龍蝦沙律及章魚小丸子;而飲品則是罐裝或支裝飲品。.雞白湯拉麵身為主角,真係無令我哋失望!湯底超正!!!好好飲,飲完唔會口渴。湯底濃郁鮮甜,好出色👍🏻另外,我好欣賞呢碗拉麵有好多配料!包括糖心蛋、秋葵、粟米仔、荀、蘆筍、京蔥,而雞肉亦有4大片,非常豐富,而且每塊雞肉都好嫩滑。.油揚龍蝦沙律 —油揚包住好多餡,口感好爽,配埋沙律醬一齊食,又凍又甜好開胃!.章魚小丸子 —我大愛呢度嘅小丸子,因為我鍾意佢無薑粒!亦有大大粒章魚喺入面,每啖都唔會有太多粉漿的口感;表面灑了好多紫菜碎、木魚碎,沾埋佢個章魚燒汁好惹味呀!.雖然店舖細細,座位只有3張摺檯,但食物真係非常高質,下次會再嚟試埋其他菜式😋

雞白湯拉麵身為主角,真係無令我哋失望!

油揚龍蝦沙律 —

章魚小丸子 —
表面灑了好多紫菜碎、木魚碎,沾埋佢個章魚燒汁好惹味呀!
2024-10-29