2024-10-09 1102 瀏覽
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️今次嚟試下日本過江龍嘅人氣雞白湯拉麵店,餐廳位處於中環半山,舖頭內裝修以和式為主,有張Bar 枱可以睇住師傅悉心炮製拉麵。當日放工去,就有位師傅滿口h笑容企係門口招客,入到去嘅時候,侍應們都好有禮貌為我安排坐位,服務態度有別於其他拉麵店,真係好似返咗日本咁。Meun 上無咩菜式可以選擇,但嚟到緊係食雞白湯拉麵啦~ #雞白湯拉麵湯底非常濃郁,白白嘅雞湯,上面有一層泡沫,相信雞湯係有發打過,濃濃雞味撲鼻,非常吸引!放係麵上嘅炸牛蒡絲,一開始以為係炸蒜絲嚟,咬落去極脆口,配合埋雞白湯真係一流。麵質軟硬適中,唔係算太硬太軟,啱啱好,而且算爽口,而雞肉唔算好厚身,口感反而就一般,但味道配合雞湯就唔錯。整體上,最精粹係碗雞白湯上,配搭所有嘢,真係上等之作!
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️