2021-07-18 756 瀏覽
今日約左朋友去旺角行街,見行到攰攰地搵個地方坐下,食返少少野。朋友諗起呢間wingman...佢一直都想黎試下,今日終於有機會啦。呢間餐廳位於旺角新城,地點好方便。餐廳有雞翼可以食,可以任食,亦可以散叫,或叫散餐。仲有burger食。所以種類都幾多元化。而且任食雞翼放題都幾吸引,有好多唔同口味,因應返自己揀返個餐,就有幾多種唔同雞翼可以比你任食啦。相當正。同朋友黎食返個下午茶。我地最後決定點了一份咯咯拼盤,入面包了18隻雞翼,可以自選3種口味,而且仲可加一個配菜,即係薯條、啡菇等等。我地揀左好耐先揀到要邊款口味,因為有成十幾廿款,太多口味,又有分乾、濕口感。呢個拼盤賣相好吸引,一共有十八隻雞翼。款款都唔錯,味道仲好香。餐廳有提供手套、濕紙巾。所以可以放心用手進餐。首先講一下呢款巴馬臣芝士蒜蓉味,蒜蓉味好香,而芝士粉就一入口即融,好好味。雞翼外皮較為香脆,中間都幾juicy...不錯。第二款介紹的是日本蜂蜜芥末味,呢個為濕身雞翼,所以吃起來更為多汁,外皮掛滿了蜜糖,好甜好惹味,中間都係啖啖肉,好juicy...我同朋友都幾鍾意呢款,因為味道較甜,蜜糖雞翼是經典款,大家都一定會喜歡,而且口

呢間餐廳位於旺角新城,地點好方便。

咯咯拼盤

餐廳有提供手套、濕紙巾。所以可以放心用手進餐。
巴馬臣芝士蒜蓉味

日本蜂蜜芥末

第二款介紹的是日本蜂蜜芥末味,呢個為濕身雞翼,所以吃起來更為多汁,外皮掛滿了蜜糖,好甜好惹味,中間都係啖啖肉,好juicy...我同朋友都幾鍾意呢款,因為味道較甜,蜜糖雞翼是經典款,大家都一定會喜歡,而且口感較濕,可以加強戰鬥力。
蒙古燒烤味

最後介紹的一款是蒙古燒烤味,呢個好似食曬蒙古串燒的味道似的,好濃好香既香草味,味道都幾吸引的。呢個雞翼皮最脆身,好惹味,脆卜卜。
每款雞翼都好獨特好好味。好想試曬咁多款。所以食雞翼放題真係唔錯,咩款都食到。下次要一試。
烤蒜蘢蒿大啡菇

烤蒜大啡菇,有兩隻,大啡菇上鋪滿了脆蒜,吃起來好香好惹味。而且一切下,好juicy好香好多汁,啡菇既juicy配埋脆卜卜蒜,口感好得意好好味。
今日呢個下午茶好正,又過到口癮,又食到雞翼
呢間餐廳真係岩曬雞翼控🥳

仲有好多打卡位架🤭