2021-11-27 749 瀏覽
出街晚飯選了黃大仙呢間京都,未幫襯過腍住試吓好唔好。雖然我哋有四個人,但胃口細,點了四個餸就夠食了。晚市有孖寶菜式,又有精選優惠,價格唔貴。今晚羊腩煲賣98元,要一份。孖寶要了姜蔥霸王雞配上湯龍蝦伊麵,再加一個海皇雜菜煲。姜蔥霸王雞賣相正常,面層鋪左大堆姜蔥,底層有醬油浸住雞件。夾起一件準備入口,點解雞肉離曬皮,肉質散修修,冇曬味。大家你眼望我眼,開始品評呢碟餸。我哋結論係呢隻雞似乎用來燉過湯,所以變成咁。上湯龍蝦伊麵,龍蝦肉幾大件又厚實,伊麵有咬口,上湯味偏清淡。羊腩煲,羊腩份量唔算多,炆得淋,配料就多,冬菇好大隻,冬荀和腐竹都入味。海皇雜菜煲,夠大煲,疏菜充足,什錦海鮮放在面層,睇落幾多,不過湯底都係偏向清淡。四個餸,冇一個特別好味,所以食飽就算。

四個餸,冇一個特別好味,所以食飽就算。
2021-11-19