數碼港商場入面唔算多餐廳,同朋友經過呢間日本菜,見感覺幾高級就試吓晏晝有lunch set,款式幾多,除咗壽司飯,仲有便當🍱全部包沙律前菜同麵豉湯個麵豉湯意外地好飲,入面唔少海帶同豆腐▶️ 雞肉煮蛋飯定食 ($88)以為係親子丼飯,點知餸同飯係分開上,比想像中大份同吸引🤩雞肉煮蛋用日式高湯浸住,保持濕潤💦上枱已經聞到味醂味雞肉好足料🐔有成8-10件,用咗切件雞髀肉,無皮無骨可惜肉質較硬同實,唔夠鮮嫩滑身🤥扣少少分另一方面,蛋花煮得好好,蛋唔會好散,非常入味,配上洋蔥絲同冬菇片,好餸飯👍🏻上面仲有青蔥調味整體味道清淡而夠味,醬油甜甜地米飯似珍珠米🍚質感唔錯▶️ 汁燒黑豚肉飯定食 ($108)賣相比較普通白飯上面放咗大概六薄片汁燒黑豚肉朋友話黑豚肉幾好食🐷燒得唔錯可惜肉份量少,唔太值呢個價錢,同埋比較單調,冇咩其他配料襯托-雖然不至於特別好食,不過都算唔錯見隔籬枱叫嘅壽司飯幾靚🍣飯唔多但刺身足料,望落新鮮比較鍾意呢度個食飯環境,採用半開放式,我哋坐「外面位」,望返商場中心,感覺空曠舒服又寧靜😌非常適合同朋友/同事嚟食飯吹水服務一般,上菜算快,不過見佢哋幾忙,入座嘅時候冇咩點招呼價錢OK,計埋加
晏晝有lunch set,款式幾多,除咗壽司飯,仲有便當🍱

全部包沙律前菜同麵豉湯
個麵豉湯意外地好飲,入面唔少海帶同豆腐

▶️ 雞肉煮蛋飯定食 ($88)
以為係親子丼飯,點知餸同飯係分開上,比想像中大份同吸引🤩
雞肉煮蛋飯定食

雞肉煮蛋用日式高湯浸住,保持濕潤💦上枱已經聞到味醂味
雞肉好足料🐔有成8-10件,用咗切件雞髀肉,無皮無骨
可惜肉質較硬同實,唔夠鮮嫩滑身🤥扣少少分

上面仲有青蔥調味
整體味道清淡而夠味,醬油甜甜地
米飯似珍珠米🍚質感唔錯

▶️ 汁燒黑豚肉飯定食 ($108)
賣相比較普通
白飯上面放咗大概六薄片汁燒黑豚肉
朋友話黑豚肉幾好食🐷燒得唔錯
雖然不至於特別好食,不過都算唔錯
見隔籬枱叫嘅壽司飯幾靚🍣飯唔多但刺身足料,望落新鮮

服務一般,上菜算快,不過見佢哋幾忙,入座嘅時候冇咩點招呼
價錢OK,計埋加一平均$110/人,食魚生壽司飯可能會貴啲,丼飯定食lunch set就經濟實惠啲
雞肉煮蛋飯定食