2014-12-01
遲咗成年,第一次食呢味嘢,韓國炸雞。一入到個場就feel 到嗰種韓風,大大聲播K pop,有韓籍侍應,冇裝修,膠碗碟,叫嘢食仲自己剔紙仔,擺明後生仔地方。不過,望吓個價錢,一啲都唔後生,炸雞$190一客,十零件,細細件咁囉。我哋叫酸甜炸雞,個皮幾脆同幾酸甜,不過入面就冇乜味;另外叫咗醬油雞翼,又係$190 ,10-12隻左右,會唔會貴咗少少呢?味道都ok,同上。最迷離係個$110香辣拉麵,大家以為百一蚊,應該有個鍋掛,點知係個鍋仔,叫做有幾隻青口,魷魚同蝦仔,麵係韓國即食麵,$110?同場仲加映侍應喺正隔離用碧麗珠抺枱,一路食一路吸,真係後生仔至得。不過,收廿八蚊罐可樂又冇冰喎,後生仔鍾意飲凍嘢架嘛。呢味嘢去一次夠,我食番家鄉雞。By the way , 我哋4個人食完唔飽,去樓下白木屋再食過。
一入到個場就feel 到嗰種韓風,大大聲播K pop,有韓籍侍應,冇裝修,膠碗碟,叫嘢食仲自己剔紙仔,擺明後生仔地方。 不過,望吓個價錢,一啲都唔後生, 炸雞$190一客,十零件,細細件咁囉。我哋叫酸甜炸雞,個皮幾脆同幾酸甜,不過入面就冇乜味;另外叫咗醬油雞翼,又係$190 ,10-12隻左右,會唔會貴咗少少呢?味道都ok,同上。
最迷離係個$110香辣拉麵,大家以為百一蚊,應該有個鍋掛,點知係個鍋仔,叫做有幾隻青口,魷魚同蝦仔,麵係韓國即食麵,$110? 同場仲加映 侍應喺正隔離用碧麗珠抺枱,一路食一路吸,真係後生仔至得。不過,收廿八蚊罐可樂又冇冰喎,後生仔鍾意飲凍嘢架嘛。
呢味嘢去一次夠,我食番家鄉雞。