2023-12-14 1390 瀏覽
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈❰星洲炒蘿蔔糕❱蘿蔔糕切成細細粒,加上蔥花 蛋 蝦 菜脯炒埋一碟, 雖然唔算乾身但食落唔會一pat pat亦唔粉,火喉十足,加上辣辣地,非常濃郁惹味.❰海南雞飯❱雞滑惜份量不算太多, 有淡淡既雞香味; 油飯為淺醬油色, 睇外表已經滿意, 我曾經試過其他舖頭既海南雞飯, 配上既油飯多為白飯油飯混搭, 令我太為失望. 講返呢個油飯先, 淡淡既油香味又不會太油膩,恰到好處. 淡淡奶白雞湯頗為暖胃, 內有椰菜絲中和微量雞油. 醬油(老抽?)唔死咸唔會搶味; 薑茸尚算溫和但不失薑味; 蒜蓉辣椒醬微辣. 題外話見到格離枱會食埋海南雞下面既椰菜絲令我少驚訝, 請問有冇人會食埋椰菜絲🤣❰辣牛筋通菜煲❱以往都係食開馬拉盞通菜, 今次試下辣牛筋通菜煲. 老闆非常大方, 牛筋有10+粒,食極都仲有. 配上濃郁既牛汁湯底, 滿滿既骨膠原令牛筋入口非常黏口而充滿牛味. 通菜頓時淪為配菜, 就係牛汁味通菜.優惠:lunch去食飲品除左椰青外都有半價┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈好時沙嗲 Good Satay❰星洲炒蘿蔔糕❱ $65❰海南雞飯❱ $60❰辣牛筋通菜煲

❰星洲炒蘿蔔糕❱

📍地址: 尖沙咀麼地道63號好時中心1樓148室

用餐時段: 午餐
用餐方式: 堂食

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

題外話/補充資料: 題外話見到格離枱會食埋海南雞下面既椰菜絲令我少驚訝, 請問有冇人會食埋椰菜絲🤣