2020-07-05 932 瀏覽
大埔有間人氣泰國海南雞飯店,入面除了海南雞飯外,花雕酒醉蝦都係我每一次必食的,老公知道我喜歡食醉醺醺的食物,所以他推介我食這小店的人氣“藥膳醉雞米線”啦😋!今次係我們2夫妻第二次食,二次都係老公買回家同我一齊食,店員會主動把熱湯及米線分碗裝及主動介紹食物👍👍👍!今日我們2夫妻都係食藥膳醉雞米線,因為雞件好多,每次都係有乒乓球咁大件,有8件,所以我們各另配一個配菜就夠,老公配肥牛,我就配牛腩,估唔到今次我地今次的雞件有翼尖、雞翼及雞脾肉,而牛腩係q彈肥瘦平衡的坑腩啊😍!雞件本身已浸到雞骨都入晒味,雞件及牛坑腩浸係熱的醉雞湯入面超正呀!仲有必食係炸骨魚皮,炸到薯片咁脆(唔會係其他店食炸魚皮了)👍😋,連指天椒豉油及蒜油辣椒都係店主自製,勁惹味!我們今日第一次試埋滷水拼盤,有豬肚、豬腸、粉腸及豬耳,入晒濃香滷水味,必食架😍😍😍!
2人藥膳醉雞米線套餐
藥膳醉雞米線(配牛腩)
醉雞有雞味,雞骨入晒湯底味😍
有翼尖、雞翼及6件雞脾肉😋
藥膳湯底
炸骨魚皮😍
炸骨魚皮😍👍
滷水拼盤😍
配牛坑腩
2020-07-05
15 分鐘 (外賣自取)
2人藥膳醉雞米線套餐
藥膳醉雞米線(配牛腩)
醉雞有雞味,雞骨入晒湯底味😍
有翼尖、雞翼及6件雞脾肉😋