2019-12-09
我其實真係有啲嬲。這裡之前有網上媒體宣傳話係香港小數的緬甸麵小店。所以今日我經開這裡就想去支持下啦。但經歷其差。第一、和澳門的風味完全唔同。湯底偏甜。像日本咖哩那種甜。色就像喇沙湯底那種色。有很多一條條唔食得的草。口感很差。味道很淡。但令我最失望嘅地方。係原來這裡是有下午茶的。但店員係完全無提起過。最出名的飲品係緬甸奶茶。但職員都無推介過。其實我點解要進來這間試。就因為佢有些其他餐廳無的食品呀。如果我要點普通飲品,在佢附近多的是⋯我反問返職員是否有下午茶。佢才答我有的。那我這個是否下午茶?她就表示唔係,下午茶份量比較少。但其實我見其他食客點選黎同我都係差唔多⋯我都無興趣食那麼多。但價錢差$20!價錢都唔係太大問題。但我發覺佢好似唔太足料。我見佢哋有一款食材黃豆脆餅,但我食完都唔覺有。還是那些散收收的脆片已經叫做脆餅?其實我真係食唔出有咩特別材料。魚味又唔太濃⋯本來想加其他餸,好彩忘記咗。唔係就更加嬲。老實講我對緬甸菜認識唔算深。所以好想試一試香港口味的。但如果呢間係代表香港的話。真係好失禮。服務員態度冷淡。唔想做無人迫你做。但如果你做特色菜就要有心理準備顧客會充滿好奇和對員工有要求。這
第一、和澳門的風味完全唔同。湯底偏甜。
老實講我對緬甸菜認識唔算深。
就要有心理準備顧客會充滿好奇和對員工有要求。
這間食店真係好得意。明明有很多空間。但會擺部電視在客人的坐位前。如果那位客人唔想睇電視那咪好辛苦囉?