2011-07-02
咁大個女從未試過食飯得咁不愉快~事原我先生就黎生日,食餐飯同佢預祝~其實慶唔慶祝都冇關係,我同先生都鍾意食野~成日周圍去食野~他由其喜歡食火鍋~ 果日上網係GROUPXXXXX見到~~"$98勁嘆「任食泰式火鍋宵夜餐」(原價$198),星期一至日適用(公眾假期亦適用),帶你尋回泰國地道風味!"其實就算正價都唔貴丫~講到咁有突色~泰式火鍋咁得意??未試過打算一試~平時佢最唔鐘意呢D團購野~但見係火鍋就試下~~點知~差到離晒譜當日我BOOK了09:30pm兩位~自己就早到了20分鐘~(諗住早D到拎定位,,行一陣,,點知果到,,偏僻到呢,,冇野可行)冇辦法為有企係門口等啦~等到09:58pm才有位~未計早到都等都差不多半個鐘~唉~當星期五多人出街食~佢都唔想~好~~等了咁耐己經好肚餓~最緊要梗係有得食啦~點知坐了15分鐘都冇人理~但台己清理好~終於有人彩你啦~服務生行到過黎第一句: 任食唔係呢張餐牌架喎!我夠知啦,你有人比我先得架(我冇出聲~因我真係好肚餓~冇理佢)~好啦~叫湯底同食物~跟住又一輪等候30分鐘~問點解咁耐佢話湯底要煲~OK~算~由等?到湯底都已經用了個幾鐘好啦~湯底到?~咁野
事原我先生就黎生日,食餐飯同佢預祝~
其實慶唔慶祝都冇關係,我同先生都鍾意食野~
成日周圍去食野~他由其喜歡食火鍋~
果日上網係GROUPXXXXX見到~~
"$98勁嘆「任食泰式火鍋宵夜餐」(原價$198)
,星期一至日適用(公眾假期亦適用),帶你尋回泰國地道風味!" 其實就算正價都唔貴丫~講到咁有突色~
但見係火鍋就試下~~點知~差到離晒譜
好啦~湯底到?~咁野食呢~只有金菇同泰國椰菜苗到?~椰菜苗以前都食過馬拉盞炒既都比佢既甜同有菜味~
其他呢~花雕肥牛、花雕滑牛、肥牛片、羊肉片??再等?30分鐘~~湯底要煲~咁火鍋料難道要煮~
[花雕肥牛、花雕滑牛]~唔好話花雕味~連肉味都冇~好失望~
八爪魚丸、墨魚丸、牛筋丸、香菇貢丸~~25分鐘後到
( 炸響鈴、炸魚皮、魚皮餃 )原全冇黎過~
豆苗餃重離譜~[灣仔碼頭]的~咁我洗咩去你公司~我係屋企食都比你快~
精美甜品x 1份 ???~ 冇 ~~
全程3個小時,,我同先生兩個人都食唔到5碟(每碟只有四片)既肉~
一碟金菇,一碟菜苗,小量既丸~~醬汁??係好多款~但你根本用唔到~ ??~~
總括所有:不論食物品質,服務,環境都比起寧X或X發既火鍋店差很多~
別人忙~但也有服務~別店全場20多張?~只有四五名服務生~他們亦一樣有四五名服務生
但只有9張枱~
P.S.全場包括2張6-8人台在內都只係得9張?~
不明白他們在忙什麼~樓面根本沒有吃~有什麼可忙????
全場連我枱在內有4-5枱吃任吃火鍋~其他的都是叫煮好的~
要煮既比起火鍋料還要快到~但在離開前~
有一桌客人相信唔係任食~他們湯底食物都很快很齊~
令我覺得根本就係店老闆做了這團購後~認為蝕本所以做到咁~
但你既然做團購就預計了要蝕少少~因你也只想梗多人去認識到你的店~
就當廣告費吧~點可以唔比東西人吃?????
就算你厨房不夠人手~也不可能是借口~肉也許要切~難道肉丸也需要有經驗既人才可取到???
樓面不計似老闆的,也有3-4個人,真的有需要等這麼久嗎?????
他們的做法根本就想將我們這些人趕走~
以下是他們做promotion既內容:我可以享用到的不到3分1
佢地既行為令我感覺受騙~~ 很難得才可跟先生一起放假~本想開開心心食餐飯~
我先生本是大脾氣的人~幸好他當天沒有遷怒於我~
a) 頂級泰式黑毛豬 x 1份
任食火鍋配料數十款
b) 任食靚肉: 花雕肥牛、花雕滑牛、肥牛片、羊肉片、牛胸油、豬頸肉、牛?葉、駝鳥肉、芝士腸
c) 任食特色丸類及餃子: 泰國豬肉丸、泰國牛丸、魚蛋、八爪魚丸、墨魚丸、牛筋丸、香菇貢丸、芝心包、蟹粉包、蘑菇忌廉包、油條蝦丸、雲吞、肉燕餃、魚皮餃、韭菜餃、西洋菜餃、白菜餃、豆苗餃
d) 任食蔬菜配料: 泰國椰菜苗、通菜、唐生菜、芥蘭、菠菜、白蘿蔔、冬瓜、薯仔、金菇、秀珍菇、草菇、豆卜、豆腐、玉子豆腐
e) 任食其他配料: 炸響鈴、炸魚皮、金邊粉、生根、出前一丁、新竹米粉
f) 泰式清雞湯底
g) 送獨家秘製泰式醬汁 (原價$8/位)
h) 精美甜品x 1份