2018-06-22 3031 瀏覽
之前約咗個朋友食飯,朋友鍾意食西班牙菜,之前去開灣仔見到間餐廳食西班牙菜,所以決定去試下。餐廳位於灣仔船街,地點旺中帶靜。一入到去見到廚師用純熟嘅刀法,喺度切緊西班牙火腿。餐廳裝修好有特色,經過樓梯上到二樓,環境清靜,而且帶一種浪漫嘅感覺。餐廳結合了零售、輕食及休閑高級餐廳三個概念。Tasting Menu 每個月會轉換一次,極具心思,仲啱晒啲唔想諗食乜嘅人。Berdie Amor 口感柔順,清新優雅,帶果香。青瓜杏仁青蘋果凍湯,味道清新,而且好健康。香脆嘅多士放滿配菜,加上鯷魚味道相當豐富。手切西班牙火腿 ,油份豐富入口帶鹹香,具咬勁,與蕃茄香草多士十分配合。藜麥煙韌有咬口,加上八爪魚,再配合紅菜頭獨特嘅味道,整個菜式口感豐富。飯粒乾身,加上大量海鮮,蜆大隻,蝦鮮甜彈牙,再配合西班牙醬汁,十分美味。蛋糕朱古力味香濃,雪糕混合曲奇碎,並以焦糖增加風味,甜度恰到好處。餐廳食物具特色,店員細心介紹每一個菜式,而且價格合理。
餐廳位於灣仔船街,地點旺中帶靜。
一入到去見到廚師用純熟嘅刀法,喺度切緊西班牙火腿。
餐廳結合了零售、輕食及休閑高級餐廳三個概念。
Berdie Amor
Berdie Amor 口感柔順,清新優雅,帶果香。
Ajo Blanco /Pintxos
Embutido
Ensalada
Seafood Paella
Chocolate Cake

餐廳食物具特色,店員細心介紹每一個菜式,而且價格合理。
  • Berdie Amor
  • Embutido