第一次上黎寫食評,純粹有感而發,想同素食及追求健康飲食人士表達一下。之前已經去過灣仔個間,食物不過不失,今次諗住開新店,同Green Monday楊生合作會另一番境象,點知………食物portion非常精緻,個main dish-Gorgeous Black份量我以為係頭盤,話有飯係入面但係少到數得到,個甜品Baileys Spirit 妹仔大過主人婆,其他已經唔想講,味道同價錢都唔係正比。食素係想健康d,保護環境,唔係叫人食少d,但係俾貴d,兩個人一個starter,兩個main dishes,再加一個dessert,連半飽感覺都無,點樣說服人食素食得健康?如果只係以健康素食,保護環境為生意啅頭,實質整埋一堆無誠意兼價錢同質素成反比ge食物,佢成功了; 如果真係有心推行素食,減少過多烹調,嘗鮮即配合主題"the original taste of green",佢失敗了,因為我嘗唔到咩鮮味。另外,服務員水準真係'一流', last order 前叫左starter,main dishes,同dessert, 已經吩咐左dessert最後先上,竟然dessert上左先?話因為廚房截單?仲

另外,服務員水準真係'一流', last order 前叫左starter,main dishes,同dessert, 已經吩咐左dessert最後先上,竟然dessert上左先?話因為廚房截單?仲要唔想拎番走逼我食左先? 唔可以先雪左等陣先上?Sorry, 如果唔係要收10% service charge, 0.1%都俾多你。

真係一流價錢,二流食物,三流服務。
Main Dish: Gorgeous Black,應該叫awful black,個三粒野加三件豆卜,幾粒飯同葉,盛惠$115,未計加一
Starter: Salsa Delight
Main Dish: Spice Entice