2018-10-04
谷咗成晚氣,忍唔住要寫評語。個個都話性價比高,所以決定同女朋友3年紀念日黎慶祝下。無奈返工關係,要8點半先到餐廳。地方偏僻,shuttle bus半個鐘一班。去到餐廳,冇人招呼,所以直入餐廳搵人幫手。係電話book位時,已經問咗可唔可以比個甜品,寫句Happy 3-years anniversary,得到答復可以,但係一整晚都係度期待佢幾時送上黎,到咗埋單依然冇!食物質素一般,當然我地比較遲去,但係自助餐時間係去到十點,冇理由唔fill野食啊?!見我地遲入座,刺身檔姐姐已經叫定我地9點半好拎定曬野食,生蠔檔就問需唔需要拎多幾隻,比我感覺係我會阻住佢地收工!食完既碟好耐先有人收,完全進入咗收工既狀態。10點收完野食,隨即有吸塵機入餐廳吸塵做清潔,當時還有2-3台客人未走,呢d係咩邏輯,有冇人話我知係咪我問題?!心唸中曬伏,求其食完就走,見到餐廳出面有露天海景位,埋完單出去行下,出面似係公眾地方,但有餐桌比客人飲酒,見到冇特別就返入餐廳準備走,咁岩有個staff同我地差不多時間入去餐廳,唔幫我地拉門我冇乜所謂,但係至少要讓我地行先?呢個係一個客人至上既基本吧?!完全唔知呢間野係咩野構造,求
心唸中曬伏,求其食完就走,見到餐廳出面有露天海景位,埋完單出去行下,出面似係公眾地方,但有餐桌比客人飲酒,見到冇特別就返入餐廳準備走,咁岩有個staff同我地差不多時間入去餐廳,唔幫我地拉門我冇乜所謂,但係至少要讓我地行先?呢個係一個客人至上既基本吧?!完全唔知呢間野係咩野構造,求其食一間快餐店,性價比都高佢地十倍。埋單8舊水,已經75折了既價錢,完全係沒有最差,只有更差。
慶祝三週年就冇啦,結果因為呢間餐廳吵咗,其實我都係比d評語同照騙呃咗!!!
題外話/補充資料:
openrice有7折優惠,用餐前告知餐廳,而餐廳話唔需要,因為佢地一直做緊7折既優惠,姐係openrice個優惠根本用唔著。