2021-10-27 112 瀏覽
見食評幾好,早幾日就去試下在銅鑼灣的日本野就中伏了,本來想開開心心食餐美味生日飯,但食物質素真的好有問題,首先(1)$228的“霜降牛肉壽喜燒烏冬”,一上枱時,千祈咪被佢個好似好美味既外表到,滾起後,牛肉係吉野x好食過佢,個湯底係咸到不能接受,烏冬係“噹噹”烏冬好食過佢😓突然好回味曾經在吉野x只係幾十蚊就吃到飽哂又算唔錯既一人牛肉火鍋😍(2)$218的“石燒霜降和牛”+溏心蛋,勁囉,和牛三塊超多肥糕,另外三塊深紅色,完全同餐牌上相片中的均勻雪花紋的和牛係兩回事,和牛肉質食落唔係韌係淋的已好欣慰,但d肉係超咸,係人生中食過最咸的肉呀,救命!仲有果兩Kai溏心蛋,味道好似滷水蛋😒(3)$108的“海萄葡角切魚生沙律”,一大餅乾旱的青瓜絲(感覺放左好耐風乾哂),上面有幾Kai開邊的迷你蕃茄仔,切角魚生細粒到差點睇唔到佢係魚生,呢個沙律$40幾都俾多佢😓(4)$158的自選丼飯,魚生唔夠新鮮,個前菜叫”日本餐沙律”,又係果一大餅乾旱的青瓜絲,上面有手指頭咁大的一截蟹柳+沙律醬😒唯一味道正常,係“柚子雞翼”,簡直係成餐飯的一股清泉喔🙄🤭但要讚下招呼我地的一位叔叔侍應,係幾有禮貌的👍最後埋單千幾
但要讚下招呼我地的一位叔叔侍應,係幾有禮貌的👍
最後埋單千幾蚊,但係唔知自己食過乜,我下次去食野,一定唔會再睇食評,只會相信有朋友食過會推介的食肆🙈

2021-10-19
慶祝紀念