2008-06-04 82 瀏覽
我一向都係粥精。無論春夏秋冬都係咁鍾意食粥,夏天熱死辣辣都會一個禮拜至少幫襯一次食粥。但係一向都好怕食到味精粥,“精”住個口成晚好辛苦!但係呢間舖d粥真係好得!又綿、食得出冇加師傅!抵讚!我地星期日兩個人晏晝5點半到,冇乜人,可能未係食飯時間… 我地叫左︰1. 生滾田雞粥1碗 – 粥底綿,但田雞得1隻,令到個粥淡左d,食到田雞啖粥就會好甜,但齋食粥就淡左些少… 下次試下問佢加多隻田雞幾多錢… 不過都係賣 $21,算係好ok!2. 淨雲吞1碗 – 皮簿餡靚,size適中,正!3. 通菜 - $10 都算幾大碟,bf 話d腐乳好味。4. 蟹皇粥1煲 – 又係粥底綿、蟹雖然唔算大(煲仔飯size),但勁新鮮!有好多膏!攪勻之後d粥好鮮甜。$26 咁既價錢同質素,95分!食完都唔覺口渴,非常好!我飯堂list又多一間,多謝openrice各方好友報料!

2. 淨雲吞1碗 – 皮簿餡靚,size適中,正!

3. 通菜 - $10 都算幾大碟,bf 話d腐乳好味。

正 - 生滾田雞粥
正 - 淨雲吞