2011-04-20
今晚難得可以同老公二人世界,所以老公揸車過海搵好o野食.之前朋友都介紹過呢間餐廳,話佢地既主菜同甜品都不錯,所以今晚就o黎呢到試試。而附近亦有停車場,方便我地揸車的人仕。頭盤~巴馬火腿併水牛芝士蒜蓉包,個蒜蓉包很香脆、加上巴馬火腿味道很好餐湯~龍蝦湯、蘑菇湯及兩個不同餐包(但有一個比老公食了)龍蝦湯味道濃郁、蘑菇湯有好香的黑松露香味、餐包經加熱後仍很香脆主菜~蛋黃汁煙肉白菌天使麵、豬肋骨天使麵上是半生熟雞蛋,將蛋黃同天使麵拌勻,令天使麵更幼滑、味道亦很香濃、食時有很香芝士及忌廉的香味,份量適中;而豬肋骨的醬汁味道很好、加上有少許沙津菜拌上,食完肋骨再食一點沙津菜感覺不太油膩。最後係推介的甜品~心太軟、蘋果卷心太軟–外皮不太租,夾埋內裡朱古力一齊食,剛剛好;而蘋果卷–蘋果蓉甜度適中,食時果蓉及蘇皮仍是熱熱的值得讚一下他們的服務,侍應見我們食完每一款食品,就會主動來收碟。雖然餐廳面積不太大,但不會有擠迫及局促的感覺,好適合二人世界及朋友們聚舊談天。最後,我同老公都覺得好耐都無試過咁有水準的餐廳,值得再來一次。