餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

2015-11-30 287 瀏覽
同蝦餅相約食銀龍, 佢話一早搵左位, 點知我搵極都唔見佢, 原來328廣場又開返一間, 所以佢就過黎搵我, 一齊試食新店。同一般茶仔設計一樣, 卡位有一堆, 圓枱又有幾張, 方便大埋頭黎食。今次是我第一次黎銀龍食, 無錯, 真係第一次!以前一直聽到不少負面新聞, 所以一直沒有興趣來, 誰知當我最累的時候, 這店就剛好在我眼前, 蝦餅又話要試, 所以試一次吧。由於只想搵地方坐坐, 不太餓, 所以選了穩陣的河粉。36元未包飲品, 價錢偏貴, 不過已經是比較便宜的一樣, 又沒有快餐, 都係隨便食食。濃湯魚四寶湯河($36) + $8有凍飲(凍檸檬茶)- 幾有驚喜, 湯底真係好濃味, 有魚香, 不過無龍蝦味; 魚蛋夠彈牙, 但魚片頭同魚片就一般, 但整體上都不錯, 炸魚皮香酥脆口, 但只得一件, 分量好少。難得黎一次, 竟然不錯, 值得再黎。
濃湯魚四寶湯河
難得黎一次, 竟然不錯, 值得再黎。
2015-11-22
濃湯魚四寶湯河