2019-01-04 271 瀏覽
一向鐘意食世界各地的不同菜式,但係中東應該我呢一世人都冇咩機會去到,上網見到好多人都推介呢度既中東Fusion菜,點都要帶埋女朋友來食啦~餐廳環境偏暗,營造出浪漫而高格調的感覺~Fattoush前菜食個中東沙律,有青椒、蕃茄,沙律菜都好Fresh,亦有加上香醋,所以食落有酸酸的感覺,即時開胃晒~Djaj Mahshi我慣左晚餐點都要食飯,問店員有咩中東飯類推介,原來呢個係都幾常見的中東菜式,飯上面擺放著釀雞肉,的確香港少見,一口火炸雞翼估唔到中東式的炸雞翼都有佢自己的風格,配上中東醬料,甜甜辣辣的,沾一沾,更食出另一番中東滋味~Hawaiian Sky抓緊夏天的尾巴,見天氣仲未太凍,飲返杯清涼可口的夏威夷特飲就最岩啦~

餐廳環境偏暗,營造出浪漫而高格調的感覺~

Fattoush

Djaj Mahshi