2022-12-29 1295 瀏覽
聖誕節又到啦,緊係要搵間靚餐廳慶祝下。今次行經旺角染布房街,有不同的酒吧餐廳林立,我就揀左Graceland 呢間餐廳,估唔到直覺話比我知,真係無揀錯。門口bar 位已經好多人坐係度飲酒,我們入到裡面座位,酒吧裝潢有外國酒吧餐廳的風格,加上音樂的播放,燈光同客人的類別,基本上80%講英文,好似置身外國食聖誕大餐,十分有聖誕氣氛,讓人心情豁然開朗。首先未食野之前,我們點了兩杯cocktail 暢談,一杯blue Christmas ,一杯signature old fashioned (whisky ), blue Christmas 比較岩女仔,甜甜地,signature old fashioned 就比較strong, 可以慢慢飲。野食方面就點了Bbq chicken waffles 同埋Burger set。Bbq chicken waffles 係窩夫上面有嫩滑雞柳,雞柳可以點餐廳裡面的醬,窩夫可以食甜的,雙重口味十分過癮。Burger set 可以選擇配菜,平時都係沙律薯條果D 大路野,呢度有外國人聖誕節會整的配菜,有peach cobbler and holiday stuf
聖誕節又到啦,緊係要搵間靚餐廳慶祝下。
Burger set 可以選擇配菜,平時都係沙律薯條果D 大路野,呢度有外國人聖誕節會整的配菜,有peach cobbler and holiday stuffing ,配搭住牛肉漢堡真係好有聖誕氣氛。
食飽飽,覺得飲得未夠喉,我再點多杯popstar martini ,好好enjoy酒吧氣氛帶來的感受。
2022-12-23
5 分鐘 (堂食)