餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

2020-11-09 132 瀏覽
返工做嘢咁辛苦,放工就會唔想自己煮喇。所以同個fd 去吃東西,佢㨂左黎呢間荃灣ge cafe.一上到嚟睇,咦,原來我有黎過的。但果次都係跟人去,完全冇記到餐廳個名。只係記得上次d 下午茶好好食。今次嚟食晚餐。叫咗佢個set,包左餐湯餐飲主菜同甜品紅湯配蒜蓉包蒜蓉包唔算太脆,怕熱氣嘅人啱食.紅湯個樣都靚,有蕃茄味,質地水狀。重有好多菜喺入面tim叫咗杯熱檸茶,增加維他命C❤️慢煮煎封鴨脾配自家製無花果醬鴨髀仲係充滿肉汁,啲肉唔乾唔鞋口。鴨皮薄,有油香之餘又唔油膩。仲有幾舊香橙,香甜味可以消除食鴨髀嘅罪惡感。雖然睇落只係得一隻鴨髀,但係都飽肚嫁綠茶芝士蛋糕好靚呀唔會太甜,滿足。綠茶粉比例條配得好好,食到綠茶味之餘又會食到芝士味。呢度有好多board game. 平時同fd gathering 都可以黎呢度. 食完野坐喺度玩得耐都唔會俾人趕走
返工做嘢咁辛苦,放工就會唔想自己煮喇。
所以同個fd 去吃東西,佢㨂左黎呢間荃灣ge cafe.

今次嚟食晚餐。叫咗佢個set,包左餐湯餐飲主菜同甜品

紅湯配蒜蓉包

叫咗杯熱檸茶,增加維他命C❤️

慢煮煎封鴨脾配自家製無花果醬

綠茶芝士蛋糕好靚呀