2017-07-11
感謝婆婆照顧大帝一個晚上等我同老公有難得既二人世界慶祝生日, 差不多2,3年無黎黃埔,見得閒過來拍下拖順便search下附近有咩好食,見民泰四七食西班牙fushion 菜,評語都唔錯就過黎食個晚餐慶祝下。我同老公都幾鍾意食西班牙既tapas進門有個女侍應好nice好好笑容幫我地帶位,係我地睇緊食咩期間又會介紹下有咩係招牌菜,最後點左加利西牙深海大章魚,西班牙黑毛豬奄列,波士頓龍蝦意大利飯,西班牙慢烤乳豬,西班牙油炸鬼大章魚先黎,章魚爽口彈牙底層有嫩菠菜葉,蕃茄粒同dd醃辣椒,酸酸甜甜帶少少辣味,其中dd醃辣椒增加少少酸辣味,一道好清新開胃既前菜西班牙黑毛豬奄列好大份,有4大件,蛋入面有薯仔洋蔥同少少黑毛豬,面頭有d蕃薯脆片,脆片同蛋餅一齊食增加口感,不過無黑毛豬既蛋餅比較淡,我覺得黑毛豬可以多番d波士頓龍蝦意大利飯一黎到就聞到好香,有半隻龍蝦肉質結實彈牙仲有膏,意大利飯充滿蕃茄既酸甜味同芝士香味,飯既口感適中唔會太硬,好味西班牙慢烤乳豬既皮好酥脆帶焦香,肉質軟嫩帶少少肥好香好好味,配菜係醃菜,酸甜好爽脆西班牙油炸鬼外面沾滿玉桂糖粒,炸得外脆裡面軟棉棉,跟上朱古力醬同士多啤梨醬,朱古力醬
西班牙油炸鬼外面沾滿玉桂糖粒,炸得外脆裡面軟棉棉,跟上朱古力醬同士多啤梨醬,朱古力醬入面有d爆炸糖都幾特別,第一次食到外脆內軟既Churros, 唔錯
LEE 到既環境,餐具,擺盤都幾有特色,睇得出有花過心思。
侍應好友善好好笑容,有個高高瘦瘦既男侍應好勤快倒水,收碟,係我地走時見我地攞住好多野會幫忙開門👍👍👍
食過晚餐後就番去接番大帝喇,估唔到lee間餐廳有驚喜,下次再帶婆婆,大帝一齊黎食