行到勁攰又唔想飲Starbucks,難得搵到一間手搖店可以坐低慢慢飲,試咗一杯QQ芋圓抹茶鮮奶,係抹茶鮮奶加咗一款特別細粒好似珍珠咁嘅大小嘅芋圓,芋圓本身已經帶有一啲甜,所以我微甜已經夠甜,QQ芋圓都算幾有咬口,唔錯!另一杯就叫咗QQ芋泥麻糬鮮奶,佢除咗同樣有呢一種細細粒芋圓,仲有芋泥喺底,都幾飽肚,而最特別嘅就係佢有一啲白色煙煙韌韌嘅麻糬,同埋都幾好飲喎,而最聰明就係唔再喺飲品上加其他甜味,淨係加鮮奶,唔會搶咗芋泥同麻糬嘅重點♥️♥️Lovin it!!最後點左一個小食就係鹽酥雞,細細份,即叫即整,熱辣辣,好味😋最開心就係呢一度有得坐,有食少少餸手搖嘅小食,可以坐一陣,週末嘅時候行到攰可以搵一個咁樣嘅地方坐都幾好,其中一個重點就係個地方都幾大,唔似其他餐廳咁逼,都真係講句嘢俾隔籬枱聽到。喺YOHO MALL呢度搵到一間小天地😆😆

2024-04-14
  • QQ芋泥麻糬鮮奶