2023-03-22 689 瀏覽
本身去科學園聽講座好擔心喺附近無啖好食迷迷糊糊嘅情況吓決定試吓呢間「農」肉骨茶真係好少接觸 好耐未飲過嘅嘢所以果斷叫咗😂特別在佢以茶壺送上胡椒味濃 喚醒味覺 之後到乳鴿!肉質食得出應有嘅嫩感 但對食肉獸嘅我嚟講都係無夠喉咁🙈差唔多食埋隻雞翼尖就上咗慢煮鮑魚!大小大概有大人手掌嘅一半,上菜時用冰鎮住。食落有咬勁而唔韌至於花雕雞卷 明顯聞到有花雕酒味 食落有種甜甜香香嘅味道 唔太接受到太濃烈嘅我都覺得幾易入口 有陣清幽嘅酒味 啲汁淋上去杞子度吸收得幾好再嚟農場燒鵝⋯友人係咁讚不絕口,離開咗都仲話回味緊😂簡單嚟講就係齒頰留香,鵝皮脆,肉質滑又多肉食。每次一咬落去就湧出燒鵝嘅香油沾滿口腔。烈焰菠蘿炒飯睇住店員幫手點火燒著 菠蘿嘅外皮有啲變咗桃紅色嘅感覺。菠蘿入面的確多果肉—一食就知真材實料,唔係人造糖味。盤滿砵滿 估唔到啲外型設計幾有心思。有個好似海參咗。蝦餃賣相吸引 好香蝦味!爽身!蟹粉小籠包 唔易穿底 一咬啲汁就湧出嚟再加上蟹粉另一口感嘅層次調劑一下有個幻彩帶子餃 帶子加魚子嘅點心都頗有驚喜鹽焗聖子重海水味掩蓋腥味 絕對條條長過手指唔會一煮就縮水。蔬菜方面有田園炒花青苗(XO醬)少少辣味無
本身去科學園聽講座好擔心喺附近無啖好食
迷迷糊糊嘅情況吓決定試吓呢間「農」

肉骨茶真係好少接觸 好耐未飲過嘅嘢

烈焰菠蘿炒飯

蟹粉小籠包 唔易穿底 一咬啲汁就湧出嚟
再加上蟹粉另一口感嘅層次調劑一下
有個幻彩帶子餃 帶子加魚子嘅點心都頗有驚喜
鹽焗聖子重海水味掩蓋腥味 絕對條條長過手指唔會一煮就縮水。

蔬菜方面有田園炒花青苗(XO醬)少少辣味無咁寡🆗
最後仲有甜品—BB雞同牛榛仔
賣相可愛又熱辣辣 雞仔係流心奶黃 牛仔係流心朱古力 兩者做嘅流心效果都好出色!真係要小心唔好彈到自己或者人哋件衫。甜度適中。
飲品:白桃烏龍、桂花烏龍
後者比較濃,我鍾意前者更清新嘅感覺。尤其用嚟中和吓比較濃郁嘅味道,令我更清楚品賞到之後嘅項目味道如何。
肉骨茶
乳鴿