2009-09-28 154 瀏覽
K小姐今日特別約我午飯送我紅炸彈. 十二點午飯,換來清靜的環境,全店只有我地一檯. 眼前人正在努力減肥中,為免浪費食物,倆人只要了一個午餐咖哩薯仔雜菜配白飯,飲品轉了mango lassi,另加蒜蓉烤餅.一般重慶的mango lassi都係橙黃色的,這裏的lassi淡黃色的,芒果香甜味不足,是因為過了芒果季節嗎?! 跟住上的咖哩薯仔雜菜同一碟白飯(有三碗以上),pre-cook 既,唔係好夠熱,而咖哩亦無咩辣味. 還是蒜蓉烤餅最對板,新鮮烤的,烤得外乾內濕潤,原粒切開的蒜頭,唔會特別咸同油. 食到一點,已經開始多人,而且滿了九乘. 原本二人佔的四人檯都要答檯. 地方窄窄的,吃罷還是早點離開.