餐廳: 百樂潮州酒樓
資訊:

2019-01-27 5152 瀏覽
朋友結婚黎呢度宴請親朋~朋友係潮州人, 所以揀呢度方便親戚~平時我對結婚飲宴既菜式都冇乜好感, 不過呢度竟然由頭帶到尾, 係好味WOR!!雖然呢度唔會有侍應分菜, 不過都OK啦~自己黎都冇大問題~大家都好客氣!潮州四喜大拼盤~ 蝦棗, 蟹棗, 海蜇, 薰蹄~蝦棗, 蟹棗冇得輸~ 正~翡翠花枝桂花蚌. 普通, 冇話好好又冇話好差, 份量夠, 唔會食得一塊就冇.石榴帶子粒.呢個應該功夫野, 我地研究塊皮係咩黎. 我地估係魚同蛋整出黎既~紅燒花膠海皇翅. 好足料~蠔皇花菇原隻鮑魚鵝掌. 個鮑魚好香夠淋入味...要讚呀!清蒸沙巴龍躉班 我PASS 左~川椒脆皮雞, 都係PASS 左..竹瑤雙喜蔬 都係落足料~ 糖醋麵 全場最期待~WKAKAKA 好少有得食呢味, 所以好期待, 主人家特登加錢REQUEST 呢味~好過食炒飯個D行貨~美點雙輝. 薑汁紅棗糕 呢個好夠薑, 但同時都太甜~美點雙輝.桂花糕 呢個都係甜既~福果芋泥呢兜野勁呀, 一上黎好震撼!!!! 嚇親呀.未見過咁大兜芋泥, 未食都膩左.雖然分出黎都係一小碗, 係香既, 同埋都係功夫野~不過就唔對我口味, 始終小小一兩啖就夠. 1/3
紅燒花膠海皇翅. 好足料~
蠔皇花菇原隻鮑魚鵝掌. 個鮑魚好香夠淋入味...要讚呀!
清蒸沙巴龍躉班 我PASS 左~
川椒脆皮雞, 都係PASS 左..
竹瑤雙喜蔬 都係落足料~
美點雙輝. 薑汁紅棗糕 呢個好夠薑, 但同時都太甜~
美點雙輝.桂花糕 呢個都係甜既~

1/3 碗對我黎講都太多...哈~當然有人好BUY 呢味就好開心~