經朋友介紹,特意來到此正宗的意大利餐廳。我喜歡意大利食物,除了因為味道好食之外,氣氛通常都愉快及輕鬆,不像法國餐廳,由衣着丶儀式丶談吐都有規矩,所以感覺上意大利餐廳比較輕鬆自然。餐前的香草包,香香軟軟不錯,最正是配合黑松露牛油,香味大大提升。我另外叫了杯 latte,這間餐廳是難得的同時有 specialty coffee 及啤酒…兩樣都做得好好。我叫了個意大利包,panini ,入面有蕃茄丶椰菜丶風乾火腿同芝士好好味, side dish 就有火箭菜、芝士碎薯條。呢間餐廳雖然好細,但係店員都好熱情主動同你傾計打招呼,而且你叫嘅食物都係新鮮即叫即做,所以上菜嘅時候其實係熱辣辣,好好食嘅。尤其係包入面嘅芝士熱辣辣半溶的拉絲狀態真係好正⋯

Italian Panini
2019-11-01